Asuinalueiden kehittämisohjelma

Ajankohtaista

Ostarit uusiksi! Helsinkiläiset lähiöostarit uudistuvat alueen toimijoiden voimin 13.7.2015
Asukkaiden ja tutkijoiden yhteistyössä syntyi malleja ostareiden kehittämiseksi koko Suomessa. Lue lisää Ostoskeskukset julkisina tiloina -hankkeen tuloksista, jotka julkaistiin 2.6.
Lue lisää

Asuinalueiden kehittämisohjelmalla edistetään vuosina 2013–2015 asuinalueiden elinvoimaa ja ehkäistään segregaatiota. Sen keskiössä ovat kaikki suurimmat kaupungit  sekä lukuisat yliopistot ja tutkimuslaitokset Suomessa.

Ohjelmassa ovat mukana ARA , ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, sisäasiainministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö sekä Kuntaliitto. Ympäristöministeriö koordinoi ohjelmaa ja  ARA vastaa sen toteutuksesta.

Lähiöelämää sisäpihalla (YHA kuvapankki, Janne Ulvinen)

Uutisia hankkeista

Yhteisökavely
Lähiliikunta virkistää koko asuinaluetta 15.5.2015
Kiireisessä yhteiskunnassa liikunnasta on tullut monelle kalenteriin aikataulutettava velvollisuus. Töiden jälkeen huristetaan autolla kuntosalille tai urheiluhallille ja harrastetaan ennalta määritetty aika. Illalla kuljetetaan lapsia harrastamaan. Lähiliikunta omalla asuinalueella olisi monella tapaa parempi vaihtoehto. Ympäristöministeriö ja Jyväskylän yliopiston Kohti ekologisesti kestävää liikuntakulttuuria -tutkimushanke järjestävät torstaina 28.5. seminaarin, jossa pohditaan asuinalueiden
Lue lisää
Kuopio_työpaja
Männistön seniorikampus keskittää palvelut lähelle 15.5.2015
Kuopion Männistössä asuu paljon tyytyväisiä ikäihmisiä. Niin tyytyväisiä, että he haluavat asua alueella niin pitkään kuin suinkin mahdollista. Pihkassa Männistöön -hankkeessa kehitetään Männistö-Linnanpelto-Itkonniemi -alueesta vireää ja toimivaa asuinaluetta, jossa palvelut, harrastusmahdollisuudet ja sosiaaliset verkostot ovat niin ikäihmisten kuin muidenkin asukkaiden ulottuvilla.
Lue lisää
Oulu, Kaukovainio
Viihtyvyyttä vihreydestä: Oulun Kaukovainiolla kehitetään yhteistä ulkotilaa 15.5.2015
Oulun Kaukovainiosta kehitetään tulevaisuuden lähiötä. Vision ytimessä ei kuitenkaan ole futuristinen huipputeknologia vaan viheralueet ja ulkoilumahdollisuudet. Tulevaisuuden Kaukovainio tukee asukkaidensa hyvinvointia monipuolisilla ulkoliikuntamahdollisuuksilla ja vehreän kaupunkiluonnon avulla.
Lue lisää
Lue lisää ohjelmasivuilta (ymparisto.fi)

Tapahtumien esitykset

Lähiliikkumisella kohti kestävää kehitystä -seminaarin esitykset 23.10.2015
28.5.2015 järjestetyn lähiliikkumisteemaisen seminaarin esitykset ovat nyt saatavilla:
Lue lisää
Kahden teeman hanketapaamisen 29.1.2015 esitykset 6.2.2015
Tammikuun lopussa järjestetyn kahden teeman hanketapaamisen (Asukkaiden osallisuus sekä lähiöt, maine ja media) esitykset ovat nyt saatavilla:
Lue lisää
Lisää menneitä tapahtumia
Julkaistu 21.3.2013 klo 10.58, päivitetty 26.7.2023 klo 13.57