Aran erillisjulkaisut

Ara julkaisee muun muassa toimintaansa liittyviä raportteja  erillisjulkaisuina. Niitä on tehty esimerkiksi erilaisten projektien tuloksista. Alla on listattuna Aran julkaisemat erillisjulkaisut.

Taajamasta palvelutaajamaksi 29.3.2018
Muuttuva yhteiskunta – Muuttuvat palvelut -tutkimushankkeessa selvitettiin mm. 9 arkkitehtuuriin ja kaupunkisuunnitteluun liittyvän diplomityön avulla Helsingin, Porvoon, Raision, Rauman, Tampereen, Vantaan, Inarin ja Lapinjärven tapausten kautta yleisemminkin sovellettavia ratkaisuja niin keskustojen palvelukortteliksi kuin ikäystävälliseksi taajamaksi. Julkaisu esittää diplomitöiden tulokset, ja niiden pohjalta syntynyttä pohdintaa tulevaisuuden suunnasta.
Lue lisää
Vuokratalon isännöintitehtäväluettelo 4.5.2015
Julkaisussa käydään läpi vuokratalojen isännöintiin kuuluvat tehtäväalueet ja asiat. Lisäksi julkaisu tarjoaa tietoa kiinteistökehittämisen tavoitteista ja toimenpiteistä sekä vuokrataloyhtiön ylläpitoon liittyvistä erityispiirteistä.
Lue lisää
Asuminen arjen keskiössä – Asuntoverkoston yhteiskehittämisen opas 10.3.2015
Oppaassa esitellään uudenlainen tapa järjestää kehitysvammaisten ihmisten asumista asuntoverkoston yhteiskehittämisen mallilla, jossa kehitysvammaisten ihmisten asunnot sijaitsevat tavallisilla asuinalueilla. Opas kertoo, miten kunnat voivat suunnitella asuntoverkoston yhdessa tulevien asukkaiden, heidän läheistensä sekä kunnan asuntotoimen, kaavoituksen ja sosiaalitoimen kanssa.
Lue lisää
Asumisen uudistaminen 2009–2012 -loppuraportti 15.7.2013
ARAn Asumisen uudistaminen 2009–2012 -projektin loppuraportissa käydään läpi projektin tuloksia ja yhteistyöhankkeita. Projekteissa on ollut mukana monipuolinen ja laaja joukko asumista ja energiatehokkuutta parantavia pilottihankkeita. Mukana on myös asuntoalueita, joissa energiatehokkuutta parannetaan kokonaisvaltaisesti.
Lue lisää
Julkaistu 27.1.2016 klo 12.21, päivitetty 24.11.2023 klo 10.27