PUHEENVUORO: ARAn tuella kohtuuhintaisia asuntoja ja uuden kehittämistä

RSS
15.1.2019 Veikko Simunaniemi, tj, Järvenpään Mestariasunnot
Veikko Simunaniemi, toimitusjohtaja, Järvenpään Mestariasunnot

Järvenpään Mestariasuntojen asuinkiinteistöt on rahoitettu arava- ja korkotukilainoilla muutamia kiinteistöjä lukuun ottamatta.

Mestariasunnoilla ei olisi tarjota järvenpääläisille kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja nykylaajuudessa ilman valtion takaamia edullisia lainoituksia.

ARA mahdollisti 2000 luvulle mentäessä kalliiksi osoittautuneiden aravalainojen konvertoinnin korkotasoltaan edullisempiin lainoihin.

ARAn myöntämät käynnistys- ja investointiavustukset ovat merkittävästi edesauttaneet 2000 luvulla saavuttamaan kohtuuhintaiset asumiskustannukset. Useat asuntohankkeet eivät olisi käynnistynyt ilman näitä avustuksia.

ARA on suhtautunut myönteisesti ja osallistunut kehitystoimintaamme sekä osaltaan myös rahoittanut kehittämisen kustannuksia. Suomen ensimmäiset nollaenergia- ja joutsenmerkitty rakennukset sekä ilmastoystävällisin kerrostalo ovat mm. näitä Mestariasuntojen toteuttamia kehityshankkeita.

Viimeisin ARAn kanssa yhteistyössä työstetty kehityshankkeemme on asunto-osuuskunta asumismallin kehittäminen, jonka teemana on ”Pysyvästi kohtuuhintaista asumista ja Enemmän Elämää”.

Ei kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija.