Avustus asumisneuvontatoimintaan 2009-2022

Valtion asuntorahastosta myönnettiin vuonna 2022 viimeistä kertaa avustusta asumisneuvontatoimintaan valtion tukemiin vuokra-asuntoihin (ns. ARA-vuokra-asunnot).

Avustusta pystyivät hakea kunnat, järjestöt ja yhteisöt, jotka harjoittivat tai käynnistivät asumisneuvontatoimintaa. Valtion asuntorahastosta myönnettävää avustusta ei jatkossa enää myönnetä. Tältä sivulta löytyy maksatushakemus ja -ohjeet avustusta saaneille.


Maksatukset

ARA maksaa avustuksen sen jälkeen, kun sille on toimitettu selvitys, jonka perusteella avustetun neuvontatyön tuloksia ja tavoitteiden toteutumista voidaan arvioida. Avustus maksetaan yleensä vuosittain yhdessä erässä.
Maksamista haetaan lomakkeella ARA 56a
Vuonna 2021 avustusta saaneiden tulee hakea avustus maksuun 30.9.2023 mennessä.
Vuonna 2022 myönnetty avustus on haettava maksuun 30.9.2024 mennessä.


Raportointivelvollisuus maksatushakemusten yhteydessä

Avustuksen saantiin liittyy velvollisuus raportoida hankkeesta ja sen etenemisestä ARAlle. Avustusta saavien tahojen on täytettävä asumisneuvonnan seurantatyökalua. Lomake on kehitetty yhdessä Y-Säätiön kanssa, joka on vastannut myös lomakkeen käytännön toteutuksesta. Ennen lomakkeen käyttöönottoa on hyvä tutustua hakuohjeeseen.

Lomake on vapaasti myös muiden kuin avustusta saavien asumisneuvontatoimijoiden käytössä. Ks. asumisneuvonnan seurantalomake ja ohjeet sen käyttöön alla olevasta liitelistasta.

Seurantakoonti toimitetaan ARAan vuosittaisen maksatushakemuksen yhteydessä mielellään excel-muodossa osoitteeseen:ARAn kirjaamon sähköpostiosoite: kirjaamo.ara@ara.fi.

Seurantalomaketta koskevissa kysymyksissä ja kehittämisehdotuksissa kannattaa olla yhteydessä Sina Rasilaiseen.

Julkaistu 1.11.2022 klo 12.44, päivitetty 25.1.2023 klo 13.01